(4 personer)
8 store champignon
smør
olie
salt og peber
4 skiver brød
½ fed hvidløg
4 skiver gruyere (evt. udblødt i mælk)
Champignonerne lægges på en smurt bradepande, og der lægges en klat smør oven på hver, de drysses med salt og peber og dryppes med olivenolie. Sæt dem under grillen i 8-10 minutter.
Brødskiverne pensles med olie og ristes brune og sprøde i ovnen.
Bagefter gnides de med hvidløget. To champignon lægges på hvert stykke brød. Væden fra bradepanden dyppes over dem. Osten lægges ovenpå, og brødene sættes under grillen, til osten er smeltet. Pestoen dryppes oven på inden servering.
Pesto:
1 dl olivenolie
1 spsk pinjekerner
½ fed hvidløg
salt og peber
en stor håndfuld frisk basilikum
1 spsk olivenolie varmes på panden, og pinjekernerne brunes heri. Lad kernerne afkøle, inden de kommes i blenderen med hvidløget og resten af olien og salt og peber. Blend. Kom basilikummen i og blend igen.
--