Piedej af:
100 gram smør
150 gram hvedemel
3-4 spsk koldt vand
Fyld af:
250 gram frossen hel spinat
200 gram friske champignon
1 spsk smør
2 spsk hvedemel
2 dl mælk
½ terning grønsagsbouillon
3 spsk cremefraiche
3 spsk piskefløde
3 spsk reven ost
salt og peber
Hak smør ud i melet og saml dejen med det kolde vand.
Læg dejen koldt i nogle timer.
Rul dejen ud og beklæd et smurt, ovnfast fad med dejen.
Fadet skal være ca. 22 cm. i diameter.
Prik med en gaffel i bunden.
Bag pien ved 225ºC i 15-20 minutter.
Tag pien ud og afsval den.
Pien kan bages i god tid inden servering.
Den optøede spinat knuges tør for væde og lunes i lidt smør i en gryde. Krydres med salt og peber og evt. lidt muskat. De rensede skiveskåret champignon letsteges i smør, hvedemel drysses over, mælk, bouillonterning, piskefløde og cremefraiche og den revne ost tilsættes, og det hele koges igennem og afsvales. Madtærten/pien smages til med salt og peber.
Således kan pie og fyld stå færdig i god tid inden servering.
20 minutter før servering fyldes spinat i bunden af den bagte pie.
Ovenpå hældes champignonstuvningen og det hele sættes i ovnen i 20 minutter ved 200ºC.
Serveres med en tomatsalat.