350 g friske lasagneplader, 8 stk
500 g ricottaost
1 kg frisk spinat
1 bundt frisk basilikum
salt
peber
Sauce:
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
5 dl mælk
revet muskatnød
Endvidere:
100 g revet picorinoost eller emmentalerost
Skyl og rens spinaten grundigt.
Blanchér den 1 minut i letsaltet vand.
Hæld vandet fra, og afkøl spinaten i iskoldt vand.
Hæld vandet fra, og pres så meget væde fra spinaten som muligt. Stil til side.
Forkog lasagnepladerne i 2 minutter i letsaltet vand tilsat olie, og læg dem enkeltvis til afdrypning på et viskestykke.
Fordel ricottaost, spinat og basilikum på pladerne på den korte led.
Drys med krydderier, og rul pladerne om fyldet.
Læg cannellonirullerne i et smurt ovnfast fad eller på ovnfaste tallerkner.
Tilbered bechamelsaucen ved at smelta smørret, uden at det tager farve.
Rør melet i, og spæd med kogende mælk.
Kog op ind imellem, og smag til med krydderier.
Fordel saucen over rullerne, drys med revet ost, og gratinér i en forvarmet ovn på 210° i 20 minutter, til retten er gennemvarm og gylden.