1 skive surbrød med smør
1 trekant camembert
4 papirtynde skiver saltkød
1 spsk sky
Skær camemberten i skiver og læg dem på brødet.
Læg skyen i midten og omkring den de 4 skiver saltkød, så man stadig kan se skyen.
Sky - den lette måde:
½ l vand + 1 spk. koncentreret oksebouillon (eller ½ l oksefond)
12 blade husblas
2 spsk portvin
1 tsk kulør
Udblød husblasen i koldt vand. Bring vand og oksebouillon i kog.
Tilsæt den udblødte husblas og kulør.
Tag gryden af varmen og tilsæt portvinen.
Bruges oksefond i stedet for, skal den smages til med salt og peber, ellers er fremgangsmåden den samme.
Kom skyen i en aflang form og lad den stå til den stivner.
Stil den evt. i køleskabet, når den er kølet lidt af.
Tips: Når skyen er i formen, lægger man et stykke køkkenrulle på toppen, så får man ingen fedtkant.