4 personer
2 mellemstore auberginer
i tykke skiver
olivenolie til stegning
2 spsk tahini
2 spsk vand
½ citronsaft
1 fed knust hvidløg
1 tsk shoyu
Hirsepilaif
1 lille finthakket løg
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt koriander
fed presset hvidløg
175 g hirsekorn
100 g tørrede skyllede
abrikoser
4 kryddernelliker
21/4 dl hvidvin eller cider
41/2 dl kogende vand
salt og peber
Kombinationen af abrikoser og korn med et lag af aubergine, bagt i sesamsauce er inspireret af Mellem- Østens køkken.
1. Forvarm ovnen til 180ºC
2. Sautér aubergineskiverne i olivenolie, til de er netop gyld og bløde. Læg dem i lag i et dybt, ovnfast fad.
3. Bland tahini og vand i en skål. Tilsæt citronsaft, hvidløg shoyu og bland godt. Hæld det over auberginerne og bag retten - utildækket - 20 min. Hold det varmt.
4. Sautér imens løget i 1 spsk olivenolie 3-4 min., til det er blødt. Tilsæt hvidløg, koriander og hirse og steg 2-3 min. mere.
5. Skær abrikoserne i tynde skiver. Kom dem i gryden med kryddernelliker, hvidvin eller cider og kogende vand. Bring gryden i kog igen og lad det simre 20 min., eller til hirsen er kogt. Smag til og server det varmt sammen med auberginerne