1 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, knust
1-2 chili udkernede og hakkede
2 skalotteløg, hakkede
2-3 snittede porre
salt
friskkværnet peber
1 kg rensede muslinger
3 dl hvidvin eller fiskebouillon
lidt friske krydderurtekviste fx. timian, rosmarin bredbladet persille
Crostini:
1 baguette i tynde skrå skiver
1 spsk olivenolie
hvidløg, overskåret
Sauter hvidløg, chili, skalotteløg og porer under omrøring til løg og porrer er møre.
Tilsæt salt og peber.
Vip grønsagerne ud af panden og tør den af.
Kom muslinger og vin i panden med lidt krydderurter og damp muslingerne under låg 4-5 minutter.
Kasser muslinger, som ikke har åbnet sig, de er dårlige.
Sigt lagen og hæld den igen ved muslingerne, der blandes med grønsagerne og serveres i varme, dybe tallerkner med crostini.
Rist brødskiverne gyldne, smør dem med olie og gnid dem med et hvidløg der er skåret igennem.