Grunddej til 1 kg
½ kg koldt hvedemel
25 g margarine
3 dl vand
½ tsk salt
Indrulning:
½ kg smør eller margarine
Bland ingredienserne til grunddejen og ælt dejen hurtigt sammen. Sæt dejen på køl i 15 min. Bank fedtstoffet til indrulningen ud. Det skal have samme konsistens som dejen.
Rul dejen ud på et melet bord til en plade, 20x30 cm. . Form fedtstoffet til en plade, lidt mindre end dejen ca. 10x20 cm og læg det på dejen.
Pak fedtstoffet ind i dejen ved at folde hjørnerne diagonalt mod hinanden. Bank de åbne dejender sammen. (Der skal være lukket helt ind til fedtstoffet). Rul dejen ud 3 gange således:
Rul dejen ud til ca. 60x30 cm. Sørg for at have hvedemel over og under dejen hele tiden. Børst melet af og bøj enderne ind over midten så der fremkommer 3 lag.
Lad dejen hvile i 15 min. Vend dejen ¼ omgang modsat uret. Dejfolderne skal vende væk fra en selv. Drys hvedemel over og under dejen igen. Rul dejen ud på samme måde som før og fold den sammen. Lad igen dejen hvile i 15 min. Rul ikke dejen for stort ud og pres ikke kagerullen for hårdt i dejen, så vil rullelagene briste.
Vend igen dejen ¼ omgang og rul dejen ud for sidste gang og fold. Sæt dejen på køl i ½ time.
Dej kan nu afskæres i de stykker man har brug for. Resten kan fryses til senere brug.