600 g hakket oksekød – gerne lidt fedt
1 tsk korianderfrø
1 knivspids spidskommen, knust
2-3 tsk dijon-sennep (evt mere efter smag)
1 stort rødløg
salt og peber
2 æg
1-2 håndfulde brødkrummer af daggammelt brød
2-3 sylteagurker
olivenolie
Hak løget fint.
Bland kød, krydderier, sennep og løg i en skål.
Tilsæt æggene og rør rundt.
Dernæst tilsættes brødkrummer efter behov og grofthakkede sylteagurker.
Man kan også tilsætte frisk rosmarin eller timian, ansjoser eller chili.
Form bøfferne med hænderne, evt. ved hjælp af lidt koldt vand, så kødet ikke hænger fast.
Smør et fad med olivenolie og læg bøfferne ned i fadet.
Kom lidt olivenolie ud over bøfferne og lad dem trække i køleskabet i et par timer, inden de steges/grilles.
Hvis bøfferne er store, kan de forsteges i ovnen, inden de lægges på grillen.
Server bøfferne med lune, sprøde burgerboller, salat, tomatskiver, agurkeskiver (evt syltede), dressing eller ønsket tilbehør.