900 g hakket oksekød
1 skive brød, skåret i meget små tern
Salt efter smag
¼ tsk peber
6 skiver rugbrød
3 dl Thousand Island dressing (opskrift nedenfor)
6 skiver ost, Emmenthaler eller Samsø
225 g surkål, afdryppet
2 spsk smør eller margarine
Rør kødet med brødtern, salt og peber.
Form det til 6 burgere. Steg dem på en pande.
Tag de stegte burgere af panden. Læg dem på hver sin skive rugbrød.
Kom Thousand Island dressing, en skive ost og surkål ovenpå.
Smelt smørret på panden, læg burgerne heri, læg låg på og steg til osten er smeltet og rugbrødet ristet.
Thousand island dressing:
2 ½ dl mayonnaise
1 spsk ketchup
2 spsk finthakket grøn peberfrugt
2 spsk finthakket syltet rød peberfrugt
1 tsk finthakket løg
1 hårdkogt æg, hakket
1 tsk Worcestershire sauce
4 dråber tabascosauce
Rør alle ingredienserne godt sammen. Der bliver co. 3 ½ dl