Logo

Brunkål med kogt nakkekam 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg nakkekam uden svær
1 lille hvidkålshoved
2-3 gulerødder
2 kg løg
¼ selleri
½ dl sukker
20 g smør/margarine
¼ tsk nelliker
2 dl vand

Skær hvidkålen i kvarte, fjern stokken og snit kålen.
Skær urterne i store stykker.

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde og brun det.
Sukkeret må ikke branke!

Tilsæt fedtstof og brun kålen heri et par minutter.
Dæmp varmen og læg urterne og kødet ned i kålen, så kødet er dækket af kål.
Drys med nelliker, salt og peber.
Tilsæt vand og lad retten koge under låg ved svag varme i ca 1 time.
Vend kødet efter 30 min.

Tag kød og urter op af kålen.
Urterne holdes varme.

Lad kødet hvile let tildækket i ca 20 min.
Smag kålen til. Skær kødet i skiver og server med urter og kål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her