Dette er en delikat krydret asiatisk lammeret med ris og kartofler.
600 g lammekød i tern
3 løg
20 g frisk, revet ingefær
8 fed hvidløg
chilipebre (efter smag og styrke)
4 store tomater, hakket
½ tsk kryddernelliker
6 stk hel kanel
1 ½ tsk kardemomme
1 spsk gurkemeje
5 dl ris
1 liter bouillon
6 store kartofler
salt
1. Kød og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
2. Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter.
3. Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter.
4. Bouillon hældes ved, og retten koges i ½ time.
5. Ris (skyllet under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier.
6. Koges videre til ris og kartofler er møre.