2 Personer
2 bøffer a 180 g
1 tsk herbes de provence
1 ½ dl olie
1 spsk rasp
1 spsk varm sødmælk
3 fed hvidløg
1 æggeblomme
eddike
½ bundt purløg
Krydr kødet med peber samt provencekrydderi og gnid det med lidt olie. Lad bøfferne trække i 10 minutter. Tag 1 spsk af olien fra.
Kom raspen i en skål og hæld mælken ved.
Pil hvidløgene, hak dem groft og stød dem fint i en morter med lidt salt. Kom det stødte hvidløg i skålen til raspen og tilsæt æggeblommen. Tilsæt olie lidt ad gangen under piskning.
Smag til med eddike og lidt mere salt.
Opvarm en tør pande og brun bøfferne, tilsæt 1 spsk olie og steg bøfferne yderligere 2 minutter på hver side.
Klip purløget fint og bland det i hvidløgssaucen og server til bøfferne.