Det er en svensker, men det må helt klart være en fejl. For en saftig hakkebøf, krydret med alt det, der ellers ligger oven på pariserbøffen, nærmest en fransk tatar, og med råstegte kartofler i små sprøde tern til, det er da noget, man kan forstå. Normalt er der enten mosede kartofler eller brød i farsen. Prøv metoden her, som er mindre frikadelle og mere bøfagtig. De syltede rødbeder er erstattet af rå rødbeder, lynsyltede på panden. Til 4 personer
500 g hakket oksekød
100 g rå rødbede, skrællet og i. fine tern
100 g finthakket løg
20 g smør
2 spsk æblecidereddike
1 spsk sukker.
2 spsk saltede skyllede, grofthakkede kapers
2 spsk ketchup
1 spsk dijonsennep
salt og peber
2 spsk rapsolie
20 g smør
salt og peber
Varmen tung pande op med smørret, hæld rødbeder og løg i, så snart det er bruset af. Steg i 3 min., uden at det tager farve.
Kom æblecidereddike på og lad det koge væk.
Kom sukker på og lad det blive opløst, så løg og rødbeder karamelliserer en smule.
Hæld i en skål og køl af.
Bland kød, kapers, ketchup, sennep, løg og rødbeder.
Smag til med salt og peber.
Form 4 bøffer og pres dem godt sammen, så falder de ikke fra hinanden, når de steger.
Varm panden op med olien, når den er meget varm, kommes smørret på.
Når smørret et bruset af, kommes bøfferne på.
Lad dem stege på den ene side, til de har fået god farve på stegesiden.
Når saften pibler op på oversiden, slukker man for panden og lader kødet trække 5 min.