Antal personer: 1
½ avocado
½ tomat
½ rødløg
Salt
citronsaft
hvidløg & chili efter smag
Avocadoens frugtkød udtages. Tomat, rødløg & hvidløg hakkes fint.
Alle ingredienser røres sammen med et piskeris, og smages til med salt, chili & citronsaft.
Serveres som dip, samt anvendes i div retter.
--Alle tiders kogebog
Afbagning
smør/margarine albages med hvedemel og spædes med væske under omrøring eller piskning. Kold væske tilsættes ad flere gange, kogende væske tilsættes på én gang. Til mørk afbagning til brun sauce brunes fedtstoffet, før melet tilsættes, og der spædes med brun sky eller suppe. Til lys afbagning svitses hvedemel og fedtstof let sammen, og der spædes med lys sky eller suppe. Til hvid sauce smeltes fedtstoffet og røres sammen med melet, og der spædes med mælk eller fløde.