2 spsk fransk dressing
60 g pillede, kogte rejer, optøet hvis der bruges frosne
10 g blødt, usaltet smør
1 skive mørkt, groft rugbrød
store brøndkarseblade og -kviste
½ lille moden avocado
2 tsk citronsaft
salt og peber
2 spsk mayonnaise
dildkviste og fine strimler citronskal til pynt
Hæld den franske dressing i en skål og pisk grundigt. Tilsæt rejer, rør godt og stil dem tildækket i et køleskab i 1 time. Rør rundt fra tid til anden. Tag rejerne op af marinaden og lad dem dryppe af.
Smør rugbrødet. Læg nogle kviste brøndkarse på brødet, så de stikker ud over kanten.
Skræl avocadoen og skær den i tynde skiver på langs. Dyp avocadoskiverne i citronsaft. Læg dem over brøndkarsen. Krydr med salt og peber. Leg rejerne i diagonale rækker over avocadoen.
Hæld mayonnaisen i en lille fedtsikker sprøjtepose med en lille stjerneformet tylle. Sprøjt mayonnaisen i et pænt mønster mellem rejerækkerne. Pynt med dildkviste og små »spåner« citronskal.