6 portioner
6 store auberginer
salt
olie til stegning
Tomatsauce:
1 gulerod
2 stilke bladselleri
1 løg
400 g flåede tomater
olivenolie
150 g mozzarellaost
100 g reven parmesanost
10 basilikumblade
Skær stilken af auberginerne og skær dem i 1 cm tykke skiver på langs. Drys skiverne med salt og læg dem i en si i ca. 1 time, så den bitre væde drypper af.
Tilbered tomatsaucen imens. Snit urterne og kom dem i en gryde med de flåede tomater. Lad dem småkoge til de er møre under låg. Purér tomatsaucen i køkkenmaskinen. Varm en spsk olivenolie i en gryde, hæld tomatsaucen heri og smag til med salt. Lad saucen koge ind i 15 minutter over svag varme.
Skyl auberginerne og tør dem med lidt køkkenrulle og steg dem lidt efter lidt i hed olie, til de er lysebrune. Læg dem på fedtsugende papir. Skær mozzarellaen i små terninger.
Kom et par skefulde tomatsauce i et ovnfast fad. Læg et lag auberginer i fadet, fordel 10-12 spsk tomatsauce på auberginerne samt 2-3 blade basilikum og noget af mozzarellaen ovenpå. Drys med parmesanost. Læg derefter et nyt lag auberginer, tomatsauce, basilikum, parmesanost osv., til ingredienserne er opbrugt. Slut med tomatsauce og parmesanost. Sæt fadet i en 180ºc varm ovn i 15 min.