Marmeladen med den skarpe smag, der ikke overgås af nogen anden.
1,5 kg skyllede appelsiner
2 skyllede citroner
2 ¾ kg sukker
Kog appelsiner, citroner i 3 l vand i 3 timer.
Skær de nu meget bløde appelsiner i kvarte og skrab kød og kerner ud og kom det i en kasserolle.
Tilsæt 2 store skefulde af kogevandet og kog i 10 minutter.
Skær appelsinskallerne i strimler og kom dem tilbage i kogevandet.
Kom et rent bomuldsklæde i en si og si den afkølede masse. Pres først med en træslev og saml derpå klædet og pres AL væden ud. Hæld det ned til appelsinskallerne og lad det hvile tildækket natten over.
Dagen efter opvarmes blandingen og sukkeret tilsættes.
Rør grundigt. Blandingen må ikke koge før sukkeret er helt opløst.
Nu skal marmeladen koge i 3-4 timer til den er helt mørk.