Nelliker og appelsiner er en naturlig kombination, og her bliver de serveret i en lækker honninglage. Nellikernes og honningens varme sødme er et modspil til appelsinernes skarphed.
6 små appelsiner
6 spiseskefulde honning
50 g melis
Saften fra 1 citron
6 hele kryddernelliker
1 liter vand
Skræl appelsinerne og fjern det hvide.
Kom honning, melis, citronsaft, nelliker og vand i en gryde og tilsæt de hele appelsiner.
Kog blandingen på høj varme, indtil blandingen næsten koger.
Skru ned og lad den simre uden låg i 5-10 minutter, idet du af og til rører i den.
Tag appelsinerne op med en ske og læg dem i en skål.
Kog lagen ind i 10 minutter.
Hæld den varme lage over appelsinerne og lad blandingen langsomt køle af.
Når den er kølet af, så stil desserten i køleskabet i mindst 3 timer, inden den serveres.
120 kcal; 1,5 g protein; O g fedt; 31 g kulhydrat; 2 g fibre; 8 mg natrium; 57 mg kalcium