1 and
200 g tranebær
4 spsk blommemarmelade
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 dl piskefløde
andesky fra stegepanden
Maizenamel
2 squash
2-3 spsk Høng Himmelblå
2 dl fløde
smør
salt, peber
Anden deles lige over og begge dele lægges i en bradepande.
Man kan også stege den hel, men på denne måde får man mere sprødt skind.
Sættes i ovnen ved 150ºC.
Når den har stegt i ca. 1 time smøres blommemarmeladen ud over anden.
Tranebærrene hældes over sammen med appelsinsaft og lidt vand.
Pas på at det som løber ned fra anden ikke steger fast i bunden af
bradepanden.
Steges yderligere i 2-2 ½ time.
Når den så er stegt færdig hældes stegeskyen i en gryde og man lader det stå lidt, til fedtet stiger til toppen.
Skum fedtet af og kassér det, resten sigtes og jævnes med Maizena rørt ud i vand.
Det koges lidt og smages til med salt og peber.
Squashene skæres i stave på ca. 5 cm.
Smørret smeltes i en gryde og squashene dampes.
Osten tilsættes sammen med fløden og det koger et par min. til squashen er mør.
Der må gerne være lidt bid i dem.
Serveres med kogte kartofler, der er ristet på en pande i smør.