Logo

Andesteg med rosiner, kanel og kumquat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4-5 personer

1 berberiand, 3,2-3,5 kg, frisk eller nænsomt optøet
havsalt
hvid peber og oregano (kan erstattes med sort peber)
1 citron

Fyld
100 g rosiner, gerne økologiske lyse sultanarosiner
dl maraschino eller anden god kirsebærlikør
2 kanelstænger
3-4 kumquat
1-2 æbler, coxorange eller pigeon

Til pensling
4 spsk honning
1 appelsin

1 Rosinerne skal udblødes i maraschino i 1 døgn.

2 Prik skindet, så fedtet kan løbe af, og gnid både ind- og udvendigt med salt og peberblanding.

3 Kumquat og æbler halveres og kommes i anden sammen med de udblødte rosiner og kanel. Bind den fyldte and op med kødnåle og snor, før den sættes i ovnen.

4 Dryp eller gnid anden med lidt citronsaft. Læg den med brystet opad på risten i en 180° varm ovn (varmluft 160°). Efter ½ time hælder du 5 dl kogende vand i bradepanden. Du skal regne med en stegetid på 50 min. pr. kg and.

5 Smelt honning og friskpresset, siet appelsinsaft sammen, og begynd at pensle anden med det efter 1 time. Fortsæt med jævne mellemrum under stegningen.

6 Tag anden ud, og læg den utildækket på et skærebræt i 20 min. før servering. Stegeskyen kan bruges til sauce (se fx opskriften herunder).

Andesauce med appelsinsmag:
Brun hals, kråse og vinger i 1 spsk andefedt med en skive selleri, en flækket porre og en gulerod.
Hæld vand over, tilsæt 1 timiankvist og appelsinskal, og kog i 2 timer.
Skum og si bouillonen.
Hæld stegeskyen fra anden i et fad, og sæt det i fryseren.
Hæld skyen fra, når fedtet er stivnet.
Bland skyen med bouillonen, og servér saucen rygende varm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her