1 and af ca. 2,5 kg
2 dl portvin
Et halvt rødkål
4 appelsiner
4 æbler
1 glas akaciehonning
En halv fl. rødvin
1 spsk tørrede koriander
100 + 150 g smør
Skræl appelsinerne og skær dem i grove stykker. Skær æblerne i både.
Fyld anden med æblerne og appelsinerne, og læg den i en bradepande.
Krydr den godt med salt. Steg den i ovn på 250ºC i 15-20 min.
Skru herefter temperaturen ned til 100ºC og steg anden i ca. 2 timer.
Lun portvinen og læg sveskerne i blød.
Skær rødkålene i tynde strimler og sauter den af i honningen og smør
Tilsæt de tørrede koriander.
Smag til med grov peber.
Saucen: Brun hals og skrog af i en gryde.
Tilsæt rødvinen og kog den ind til det helve.
Tilsæt portvin fra sveskerne samt sauter-fonden fra anden.
Kog det ind til det halve.
Pisk saucen op med koldt smør og smag den til med salt og peber.