1 and på min 3000 g
salt og peber
5 madæbler
10 svesker uden sten
Tænd for ovnen og indstil temperaturen på 130ºC.
Klargør anden.
Fyld til anden:
Før fyldningen gnides anden indvendigt med salt og peber.
Fyld anden med æbler og svesker.
De bedste æbler er Belle de Boskop eller Cox Orange.
De skrælles, befris for kernehus og skæres i mindre både.
Sveskerne skal helst være uden sten.
Luk hullet ved fyldningen med en kødnål.
Læg en rist over bradepanden.
Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden.
Hæld ca. en liter vand i bradepanden.
Sæt den i ovnen.
Lad den stege sådan i ca. 4 timer.
Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1 ¾ til 2 timer mere. Ialt ca 6 timer.
Hvis ovnen er normal er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør, saftig og meget velsmagende. Og gennemstegt!
Dertil kommer at stegesvindet er meget lavt!
Hvis ovnen ikke er i orden, kan man give lidt hård varme, evt. grill til sidst for at få skindet sprødt.
(Mange ovne er værre end man umiddelbart tror)
Lav sauce af skyen fra bradepanden.
Husk rødkålen og andet tilbehør.