2 kg and
salt
peber
vand
bouillonterninger
skallen af 3 vaskede appelsiner skåret i strimler
1 dl vand eller hvidvin
2 dl appelsinsaft
meljævning
Stegesoen (Römertopf) lægges i koldt vand 1 time før brug.
Anden lægges let gnedet med salt og peber i en bradepande og gnides her med fine skaller af appelsinerne, og omkring anden hældes koldt vand. Sættes i en varm ovn ved 225º og når vandet bobler, skrues ned til 200º og hele tiden på nederste rille. Anden steger her i 2 timer. Skyen sies fra anden og i en gryde tilsættes hvidvin/vand og appelsinsaft, og saucen koger op, jævnes og smages til.
Trekantkartofler.
Store kartofler skæres ud til både( trekanter) der koger i 5 min. i vand tages op og lægges i en bardepande, stænkes med olie eller smørklatter og letsteger her videre i 15-20 min. vendes af og til.