Logo

Amygdalopita - Græsk nøddekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

14 æg
1 kop sukker
500 g pulveriseret mandler
2 ½ kop brød krummer
1 spsk bagepulver
1 spsk vanilje
kanel
 
Sirup:
3 kopper sukker
3 kop vand
enkelte hele nelliker
saften af en citron
 
Pisk æggene, tilsæt sukker under piskning.
Tilsæt bagepulver og vanilje.
Bland halvdelen af mandlerne med brødkrummerne, gnid det sammen mellem håndfladerne.
Tilsæt det lidt af gangen til æggeblandingen.
Smør en 35 cm, 5 cm dyb bage form.
Hæld blandingen ned i formen, strø resten af nødderne på toppen derefter strø lidt kanel hen over hele toppen.
Bages ved 180ºC i 25 minutter.
Sirup: Kog blandingen til det begynder at blive tyk i konsistensen.
Når kagen er bagt, skær vertikale slidser i kagen ca. 5 cm fra hinanden,
Skær så igen diagonale slidser. Hæld siruppen over overfalden og lad det stå og køle ned.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her