5 dl hvedemel
7 dl skummetmælk
1 stor tsk bagepulver
½ knivspids kardemomme
1 tsk salt
2 æg (her kan man nøjes med hviden)
Flydende SØD
et par dråber vaniljeessens
evt. 1 tsk olie (Hvis ikke man har en god teflon pande)
Hæld alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen, til dejen er lidt tyndere i konsistensen end yougurt.
Hæld derefter en klat på panden svarende til en underkop.
(fungerer bedst hvis pandekagen ikke når helt ud til kanten, da den så hæver bedre, og bliver rigtig amerikansk) vend den, når oversiden ikke længere er flydende.
Tips: Denne opskrift er god til folk der følger Vægtkonsulenternes madplan, da pandekagerne kan tælles som hvedemel, mælk og æg ration.
Er også god til diabetikere eller andre sundhedsfreaks.
Afhængig af mængden af SØD der kommes i dejen, behøves der hverken sukker eller syltetøj på den færdige pandekage.