½ kg hakket oksekød 8-10%
½ kg hakket svinekød 8-10%
2 tsk salt
1 knsp. peber
1 tsk salvie
1 ½ dl rasp
1 ds koncentreret tomatpuré (240 g) (gem 2 spsk!)
100 g revet selleri
2 finthakkede løg
½ dl skummetmælk
1 pk. kalkun bacon
1 fed presset hvidløg
2 dl vand til stegesky
Sauce:
2 spsk tomatpuré
1 spsk mørk farin
3 spsk vand
2 spsk eddike
2 tsk sennep
Kødet blandes og spredes ud på et stykke folie på 20x40 cm.
Bland raspen med mælk, salvie, selleri, løg, hvidløg, salt og peber.
Læg blandingen i en stribe ned langs midten af kødet.
Rul forsigtigt kødet om fyldet og tryk åbningerne til i begge ender.
Løft forsigtigt brødet over i et ovnfast fad.
Fjern foliet.
Dæk med baconskiver.
Ingredienserne til saucen koges op.
Prik hul i farsbrødet og hæld saucen over.
Bages ca. en time ved 175ºC.
Når farsbrødet er brunet hældes lidt vand ved.
Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt stegesky.