5 dl søde ris
1 l. vand
2,5 dl koji
Rens risene og læg dem i blød i vandet i 4 - 8 timer.
Trykkog risene i 45 min. eller kog dem i 1 time.
Læg risene i en skål og lad dem køle til omkring 60°C.
Bland koji'en i og dæk skålen til.
Sæt skålen på et varmt sted, eller pak den ind i et håndklæde og sæt den i en dyne.
Efter 4 - 8 timer vil koji'en være smeltet og fermenteringen er færdig.
Hæld amasaken i en gryde og bring det til kogepunktet.
Tilsæt ⅓ tsk salt.
Hæld det på glas og stil det koldt. Brug det i drikke.
Variation: i stedet for koji kan bruges spiret hvede. Samme mængde.
Et endnu stærkere koncentrat laves af lige dele ris og koji. Alm. korte, brune ris eller andre kornprodukter (hirse, havre, boghvede) kan bruges i stedet for, eller sammen med, søde ris. Brug ris eller byg-koji.