Trota alla Caramanico
I Caramanico Terme, som er en ganske lille kurby i de Abruzzeiske bjerge, ca. to timers kørsel fra den romerske bymur, kan man fange de dejligste ørred i den nærliggende flod.
Pakket ind i bagepapir og kogt. De er dejlige.
2 ørred
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 lille stykke italiensk chili (pepperoncino)
salt og peber
Til kogning, senere fond:
½ liter hvidvin
1 løg
1 laurbærblad
peberkorn
1 stilk bladselleri
50 g smør
bagepapir og bomuldssnor
Pil og hak løg og hvidløg groft. Rens ørred og fyld dem hver med hvidløg, skalotteløg, salt, peber og pepperoncino.
Pak dem ind i bagepapir og bind bomuldstråd om dem.
Bring 1 ½ liter vand i kog, tilsæt det pillede løg, vin, peber, laurbær og bladselleri.
Kog fisken i denne suppe i ca. 15-20 minutter, alt efter hvor stor fisken er.
Tag fisken op. Pak den ud af papiret og hæld den væske, der er ved, ned i fiskesuppen.
Kog fiskesuppen, indtil der er ca. en halv liter fond tilbage. Rens fisken, så der kun er det fine kød tilbage.
Pisk smørret i den halve liter fiskefond.
Server fisken lun på et fad med saucen til.