Logo

Ørred som i Caramanico

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trota alla Caramanico
I Caramanico Terme, som er en ganske lille kurby i de Abruzzeiske bjerge, ca. to timers kørsel fra den romerske bymur, kan man fange de dejligste ørred i den nærliggende flod.
Pakket ind i bagepapir og kogt. De er dejlige.

2 ørred
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 lille stykke italiensk chili (pepperoncino)
salt og peber
Til kogning, senere fond:
½ liter hvidvin
1 løg
1 laurbærblad
peberkorn
1 stilk bladselleri
50 g smør
bagepapir og bomuldssnor

Pil og hak løg og hvidløg groft. Rens ørred og fyld dem hver med hvidløg, skalotteløg, salt, peber og pepperoncino.
Pak dem ind i bagepapir og bind bomuldstråd om dem.
Bring 1 ½ liter vand i kog, tilsæt det pillede løg, vin, peber, laurbær og bladselleri.
Kog fisken i denne suppe i ca. 15-20 minutter, alt efter hvor stor fisken er.
Tag fisken op. Pak den ud af papiret og hæld den væske, der er ved, ned i fiskesuppen.
Kog fiskesuppen, indtil der er ca. en halv liter fond tilbage. Rens fisken, så der kun er det fine kød tilbage.
Pisk smørret i den halve liter fiskefond.
Server fisken lun på et fad med saucen til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her