5 dl Brown Ale øl
75 g sukker
175 g sukker
12 æggeblommer
½ liter mælk
½ liter piskefløde
*
A) Kog øl og 75 g sukker ind i en gryde (reducer) indtil det fylder 2,5 dl.
Lad det køle af
B) Bring mælk og piskefløden i kog.
C) Pisk æggeblommer og 175 g sukker til en tyk og luftig creme, 3-4 minutter. Tilsæt den varme mælke/flødeblanding.
D) Hæld cremen tilbage i gryden og varm forsigtigt op og rør konstant med en træske til cremen begynder at blive tykkere.
Når du trækker en finger over skeen, skal den efterlade et tydeligt spor (cremen må ikke koge og højst komme op på 85°C).
E) Tag gryden af varmen og sigt cremen ned i en kold skål og rør med mellemrum rundt i cremen i de næste 5 minutter.
Når øl-reduktion og creme er kølet af, blander du dem i en skål og sætter skålen i køleskabet.
F) Når cremen er køleskabskold, kommes den i en sorbetière/ismaskine og køres til den har konsistens som softice.
Kom den ud i en kold skål og sæt den i fryseren.
Du kan skyde genvej ved at købe en kvalitets-vaniljeis og blande med øl-reduktionen fra opskriften (det bliver dog ikke helt så godt, som at lave det i ismaskine).
Du lægger vaniljeisen i køleskabet, indtil den bliver blød som softice og blander den så med den indkogte kolde øl-reduktion og lægger det i fryseren.
Øl-reduktionmængden i opskriften passer til 1,4 kg vaniljeis, så kan du selv tilpasse det efter, hvor meget du behøver.