½ skive rugbrød med smør
1 ½ hårdkogt æg
4 skiver tomat
4 skiver agurk
1 spsk hakket løg
1 spsk kryddermayonnaise
se side 14
1 æggeblomme i plastikskai
1 citronbåd
1 kvist dild
Læg æggebådene som en ring på kanten af det smurte brød.
Kom de 4 skiver tomat i midten og læg agurkeskiverne ovenpå.
Læg de hakkede løg i en bræmme oven på agurken, kom mayonnaisen ved siden af.
Sæt æggeblommen på i midten.
Kom saften af citronbåden i æggeskallen, inden "Per Henriksen" skal serveres.
Pynt med dildkvisten.
Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk salt
1 spsk eddike
½ l olie
Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken.
Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den.
(Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk HP sauce
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk flydende Maggi-krydderi
1 tsk citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk cremefraiche 18%
Dette stykke smørrebrød blev skabt af en tidligere landsholdsmålmand Per Henriksen som var vegetar. Han havde brug for en masse proteiner. . .