Logo

Æblekage fra Samsø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selv den dag i dag, vil man sagtens kunne servere denne lækre æblekage.
 
4-5 topfyldte tallerkener æbler skåret i både
12 æg
500 g sukker
1 kop fløde
1 tallerken rasp
½ kop smeltet smør
Hakkede mandler
Piskefløde
Æble- eller anden frugtgele
 
De hele æg slås ud og piskes hvidt med sukkeret.
Fløden hældes i raspen og alle ingredienser blandes godt sam­men.
Fyldes i to runde eller aflange kageforme og bages ved 200°C i ca. 1 time.
Kagen serveres lun eller helt kold dækket med fløde­skum og pyntet med gelé.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (21 stemmer)
Siden er blevet set 7.509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
514821-04-2016 20:22:53 Edith kristoffersen
Menes der 12 æg.? Var det ikke 2 æg?
41218-10-2014 19:10:55 n.ll
kan jeg ikke få hvor meget æbler i gram og rasp evt hvor stor tallerkener er med top eller kun hvad tallerken
41313-10-2014 19:10:17 Jens Bay Andersen
I mange år kom vores nabo kone med en bagt Sansø æblekage til min fødselsdag og det er måske denne kage. Nu skal det prøves om jeg kan gøre det lige så godt som Thora har gjort i mange år

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her