Logo

Ålerullepølse fra Djurs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I dag eksporteres eller rø­ges de allerstørste ål, der fanges. På Djurs lavede man engang ålerullepølse af de store fede ål.
 
1 stor ål
1 løg
Persille og dild
2 laurbærblade
Eddike
Salt og peber

Ålen flås og skæres op fra nakke til hale, rygben og ind­volde tages ud.
Løg, persille og dild hakkes fint og drysses på ålens inderside med peber og rigeligt salt.
Ålen rulles sammen fra hale mod hoved og rullepølsen snøres med bomulds­garn. Rullepølsen koges i letsaltet vand med et par laurbær­blade og en sjat eddike.
Ålerullepølsen lægges derefter i pres.
Efter et døgn kan den spises med rugbrød og smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
33802-12-2009 18:41:50 Skøtt
Hej, jeg vil prøve denne ålerullepølse her op til jul, for den lyder lækker, men du får komentar når den er færdig mvh Skøtt.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her