2 personer
500 g ål i store stykker
2 spsk smør
4 spsk æbleeddike
1 ½ dl mørkt øl
2 dl sød cider
½ liter hakkede, blandede krydderurter: persille, dild, purløg, kørvel, evt. også lidt havesyre
1 tsk frisk timian
en smule estragon
2 salvieblade
1 laurbærblad
1 dl fløde
salt og rigeligt sort, knust peber
Steg ålen i smørret i en flad, lav, tykbundet gryde, som fx. en sauterepande.
Det skal brune let, men ikke branke.
Tilsæt eddiken og lad den stege væk igen.
Tilsæt krydderurter,øl, cider, salt og peber.
Lad ålen koge sagte til den er mør, ca. 15 minutter; tag den op.
Kom fløden i saucen og kog den ind over kraftig varme til den cremer.
Rør krydderurterne i.
Smag saucen til med salt og peber og læg ålene tilbage i saucen.
Spis straks. Hvis saucen skal gemmes, skal den koges igennem 10 minutter med urterne først.