2 hele æg
1 æggehvide
65 g sukker
120 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
revet skal af 1 appelsin
25 g smuttede hakkede mandler
200-250 g bær fx. hindbær ribs og solbær (evt. frosne skovbær)
2 spsk flydende akaciehonning
saft af 1 appelsin (ca. ¾ dl)
Kom æg, æggehvide og sukker i en stor skål, og pisk det med el-piskeren til en tyk cremet masse.
Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og vend det forsigtigt i
æggene sammen med appelsinskal.
Der må ikke piskes, efter at melet er kommet i, da kagen ellers bliver sej.
Fordel dejen i en smurt springform, diameter 20-22 cm.
Drys først mandlerne på, og fordel bærrene ovenpå.
Hæld til sidst honningen over i en tynd stråle.
Bages midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 min., til overfladen er lysebrun
og fast.
Prik kagen med en gaffel og dryp appelsinsaften over.
Lad den trække mindst 1 time.
Skær kagen i portionsstykker, eller tag hele formen med.