Logo

Frokosttærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 6 personer

Dej
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
1 spsk friske timianblade
¼ tsk fint salt
100 g koldt smør
1 ½ spsk vand
Gulerods-porrefyld
25 g smør
4 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 grofthakket porre (ca. 200 g)
2 æg
1 ½ dl mælk
100 g Karoline's GratineringsOst
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt:
Porrestrimler.
Tilbehør:
Tynde skiver spegeskinke.

Forbagning: Ca. 18 min. ved 200°.
Bagning: Ca. 40 min. ved 200°.

Dej: Bland hvedemel, timianblade og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Gulerods-porrefyld: Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og porre i ca. 3 min. Rør æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt ost, salt, peber og de svitsede grønsager. Fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen. Server tærten lun eller kold.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her