10 personer - Superbilligt til en hyggelig studenterfest med tilhørende grøn salat. Løgene kan skæres og sauteres dagen før, det samme kan baconen, så der kan luftes ud, og tærterne kan bages samme formiddag. Det kræver enten en stor bradepande til ovnen, eller at man investerer i to-tre alufolie bradepander.
Dej: (laves i to omgange)
625 g hvedemel
375 g smør
1 spsk salt
lidt koldt vand
Fyld:
250 g mager bacon skåret i små terninger
1 ¼ kg løg
ca. ½ dl olie
10 æg
1 ½ dl piskefløde
salt og peber
150 g emmentaler
reven muskatnød (kan udelades)
Fordel melet i to skåle eller lav det af to omgange.
Hak smørret ud i melet sammen med salt og saml dejen med koldt vand.
Læg dejen på køl i 30 minutter og rul den så ud på et bord drysset med kartoffelmel. Læg den i smurte bradepander og læg alufolie langs med kanten i et krammet stykke. Forbag ved 200º" i 15 minutter.
Tag ud og afkøl.
Rist baconen i små stykker på bage papir og plade i ovnen ved 250º i fem-otte minutter, til den er brun.
Det går hurtigere på denne måde, og hele huset kommer ikke til at lugte af bacon.
Læg det til afdrypning på køkkenrulle.
Fordel baconen på de forbagte bunde.
Pil løgene, skær dem i skiver og begynd at stege dem i lidt olie, til de er glas klare.
Regn med at stege ad ca. fire gange.
Det går hurtigere end at overfylde panden.
Fordel løgene i bradepanderne.
Pisk æggene sammen i to skåle, fordel piskefløden heri og krydr med salt, peber og reven muskatnød.
Kom æggemassen over og drys til sidst med groft reven ost.
Bag hver bradepande i ca. 35 minutter ved 200º.
Hvis man vil være i god tid, bages de kun i 25 minutter og sættes i køleskabet, til de skal bages færdige til sidst.
Her får de så 10-15 minutter, hvor de når at blive rygende varme.