Logo

Risotto med pølser til Trangia Stormkøkken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne Risotto er en god gryderet til Trangia Stormkøkken. Den tager ca. 30 minutter at lave, så hvis du er presset i tid, er den ikke det oplagte valg med mindre du kan trylle lidt småting frem, som kan holde den værste sult væk. Den kan også laves med kylling eller fiskestykker i stedet for pølse. Retten kan også laves helt uden kød, hvis du foretrækker det.

1 spsk/15 ml fedtstof
2 fed hvidløg, knuste
1 stort løg, hakket
250 ml hakkede tomater, drænet
750 ml ris
1 l varm kyllinge bouillon
125 ml skivede champignoner eller dåsemajs
2 (ca. 200 g i alt) gode pølser – fx kålpølser – i skiver
15 ml frysetørret persille
Salt og peber efter smag
*

Varm fedtstoffet op i en gryde over middel varme og tilsæt de knuste hvidløg og løget. Steg dem gyldne.

Tilsæt risen og rør rundt, indtil risene er klare og dækket af fedtstof.
Tilsæt ca. ¾ af den varme bouillon (kan evt. laves i forvejen i den anden gryde af 1 l vand og to bouillonterninger) og bring retten til kogepunktet.

Lad retten simre i 15-20 minutter, indtil risen er mør.

Tilsæt skefulde af den resterende bouillon og rør rundt, indtil risen ikke kan optage mere væde.
Tilsæt de hakkede tomater, svampe/majs og pølserne.

Lad retten komme op på serveringstemperatur.

Lige før retten serveres, tilsættes den tørrede persille.

Smag evt. til med salt og peber.

Med venlig hilsen
Jens Schultz, Odense

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her