350 g svinemørbrad
10 g smør
1 spsk olie
Sauce:
1 rød peberfrugt
1 skalotteløg
10 g smør
150 g gorgonzola
2 ½ dl piskefløde
½ tsk tørret basilikum
grønt:
1-2 små squash
2-3 forårsløg
1 fed hvidløg
15 g smør
1 bdt persille
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 4-5 skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 min. på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme.
Gorgonzolasauce:
Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem.
Server bøfferne i saucen.
Sauteret grønt:
Skær squash i 1 cm tykke skiver på skrå. Del evt. forårsløg på langs. Hvidløget hakkes. Sauter grønsagerne i smør og ½ dl vand i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering.