900 gram lammekød
3 Pide (Pide er tyrkiske fladbrød – andet hvidt brød kan anvendes)
3 spsk smør
2 modne tomater
500 gram yoghurt naturel (afdryppet)
1 løg
olivenolie
½ tsk rød peber
Pynt af:
1 stor tomat
2 grønne peberfrugter
Brødet grilles let på begge sider over en trækulsgrill, og skæres
herefter ud i små firkanter.
Brødterningerne lægges på en forvarmet tallerken.
Smelt smørret og hæld det over brødterningerne.
Bland godt rundt og stil brødet til side.
Skær kødet ud i ikke for store firkanter.
Mariner kødet i en blanding af fintrevet løg og olivenolie.
De marinerede kødterninger sættes på et grillspid med ca. 1 cm. mellem
hvert stykke kød.
Grill kødet over trækul, indtil det er stegt og gyldenbrunt på alle sider.
Grilltiden er ca. 4 – 5 minutter.
Dyp de 2 modne tomater i kogende vand i ca. 15 sekunder.
Fjern skindet og skær tomaterne ud i små tern.
Læg tomaterne i en gryde og kog den forsigtigt i ca. 2 minutter, så man
får en tomatsauce.
Hæld den kogte tomatsauce over brødterningerne.
Rør den afdryppede yoghurt med en ske, og fordel den ud over brødet
og tomatsaucen.
De grillede kødstykker fordeles dekorativt oven på yoghurten.
Drys med rød peber og eventuelt smeltet smør.
Skær tomaten i skiver og grill den forsigtigt sammen med peberfrugterne.
Skiver af tomat og peberfrugt lægges over kødet – og retten serveres
straks og så varm som muligt.