Logo

Små kløverbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 ½ tsk groft salt
1 ½ tsk sukker
50 g fuldkornshvedemel
ca ½ kg hvedemel
1 æg til pensling
birkes kommen og sesam

Udrør gæren i det lune vand og rør olien i.
Bland salt og sukker i fuldkornshvedemelet og rør det i gærvæden. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen kan æltes blank og smidig. Stil den til hævning ca 45 min på et lunt sted med en omvendt skål over.
Ælt dejen sammen og tag ⅓ del fra.
Rul resten til mindre, flade boller.
Pres hul et hul i nidten med fingrene.
Resten af dejen rulles til tynde dejsnore som lægges om bollerne, så de deles i fire.
Lad brødene efterhæve 15 min.
Pensl med æg og drys skiftevis med kommen, sesam og birkes.
Bag brødene ved 225°C i ca 15 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.650 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her