1000 g fersk laks
2-3 spsk hakkede friske krydderurter fx. persille dild basilikum
salt
peber
4 dl fiskefond
3 hakkede skalotteløg
3 røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
50 g smør
1 porre
kartofler
Laksen deles i to. Et stykke på 600-700 g lægges i et smurt, ovnfast fad med skindsiden nedad. Resten af den ferske laks hakkes fint med en kniv og blandes med krydderurterne, salt og peber. Farsen smøres ud på fileten i et jævnt lag. Læg folie over fadet og bag fisken ved 190° C i ca. 40-45 min., til fisken er fast.
Sauce:
Løg, peberfrugt og hvidløg sauteres i olien, til løgene er klare. Fiskefonden hældes ved, og den reduceres til det halve. Saucen hældes i en blender og blendes sammen med smørret. Smages til med salt og peber.
Friteret porre:
Porren renses og flækkes og skæres i millimeter-tynde strimler, der steges i varm olivenolie i en dyb pande, til de er lysebrune og sprøde. Lægges på fedtsugende papir. Drys med salt og peber.
Serveres med friskkogte kartofler.