4-5 store bagekartofler
salt og peber
1 spsk smør
mælk
en håndfuld frisk babyspinat
lidt rapsolie
6 hakkede forårsløg
2 pakker kalkunbacon i små tern
grøn salat og rucola
2 sprøde æbler i tynde både
Mormor-dressing:
1 dl fløde 9 eller 13 pct.
1 tsk flormelis
2-3 tsk citronsaft
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand, ca. 20 min.
Hæld vandet fra og pisk eller mos kartoflerne med smør og lidt mælk.
Hak spinaten fint og rør den i.
Smag til med salt og peber og hold mosen varm.
Imens steges kalkunbacon og forårsløg i lidt olie på en pande.
Rør dressingen sammen og smag til.
Vend den med æblebåde, salat og rucola.
Servér kartoffelmosen med bacondrysset og salat.