rullesteg
salt
løg
friskkværnet sort peber
salt
allehånde
evt. lidt stødt nellike
granuleret gelatine
bomuldssnor
laurbær
urterester
hel sort peber
En mager rullesteg rulles ud og gnides godt ind i salt.
Den står herefter på køl i et døgn og trækker med salt.
Herefter hakkes godt med løg, der gnides ud på kødsiden.
Krydr med friskkværnet sort peber, lidt ekstra salt, allehånde og evt. lidt stødt nellike.
Drys til sidst med granuleret gelatine, så rullepølsen ikke falder fra hinanden, når den skæres ud.
Bind pølsen stramt sammen med bomuldssnor og kog den i ca. to timer ved svag blus.
Tilsæt evt. lidt laurbær, urterester og lidt hel sort peber.
Efter endt kogning skal pølsen køle af i kogevandet.
Pres derefter pølsen lidt efter lidt og stil den på køl i et døgn.
Den er nu klar til servering.
Velegnet til frysning, da skal man blot bruge lidt ekstra krydderier ved tilberedningen, da opholdet i fryseren tager lidt smag fra emnet.