Logo

Julerullepølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

rullesteg
salt

løg
friskkværnet sort peber
salt
allehånde
evt. lidt stødt nellike
granuleret gelatine

bomuldssnor
laurbær
urterester
hel sort peber

En mager rullesteg rulles ud og gnides godt ind i salt.
Den står herefter på køl i et døgn og trækker med salt.
Herefter hakkes godt med løg, der gnides ud på kødsiden.
Krydr med friskkværnet sort peber, lidt ekstra salt, allehånde og evt. lidt stødt nellike.
Drys til sidst med granuleret gelatine, så rullepølsen ikke falder fra hinanden, når den skæres ud.
Bind pølsen stramt sammen med bomuldssnor og kog den i ca. to timer ved svag blus.
Tilsæt evt. lidt laurbær, urterester og lidt hel sort peber.
Efter endt kogning skal pølsen køle af i kogevandet.
Pres derefter pølsen lidt efter lidt og stil den på køl i et døgn.
Den er nu klar til servering.
Velegnet til frysning, da skal man blot bruge lidt ekstra krydderier ved tilberedningen, da opholdet i fryseren tager lidt smag fra emnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her