400 g laksefilet uden skind
600 g optøet frossen helbladet spinat
10 hakkede skalotteløg (ca. 200 g)
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
12 tørrede forkogte lasagneplader (ca. 225 g)
½ liter Karoline's MornaySauce 5%
75 g Karoline's GratineringsOst
Tilbehør: 200 g grøn salat fx feldsalat, evt. brød
Rens laksen for eventuelle ben og skær fisken i 12 tynde skiver.
Bland den optøede spinat med løg, muskatnød, salt og peber og del blandingen i 3 portioner.
Læg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm): 4 skiver laks, 4 lasagneplader, en portion spinatblanding og 1 ½ dl MornaySauce.
Gentag endnu 2 gange - slut med resten af mornaysaucen.
Drys ost over og bag lasagnen midt i ovnen.
Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Tips: I stedet for skalotteløg kan man bruge alm. løg. Lasagnen kan også bages i 4 portionsforme (ca. 3 x 10 x 18 cm). Bag de 4 lasagner ca. ½ time ved 200°C.