med sauce teryaki og mango
Foie gras:
400 g foie gras
Sweet potatoes og karamelliserede bananer:
1 sød kartoffel
1 madbanan
1 spsk sukker
½ mango
Smør
Salt
Syltelage:
100 g sukker
1 dl eddike
1 nellike
2 peberkorn
½ dl sød vin
Sauce teryaki:
50 g ingefær
3 fed hvidløg
2 dl Sake (risvin)
2 dl sukker
2 dl soya
Foie gras: Steg foie gras'en hårdt af på alle sider og ryg den med varm røg i ca. 10 minutter.
Sødkartoffel og bananer: Kog ingredienserne til syltelagen sammen.
Skær kartoffel, bananer og mango i tern.
Rist kartoffelternene og læg dem i lagen natten over.
Karamelliser bananternene let i sukker og lidt smør og smag til med salt. Vend mangoternene i.
Sauce teryaki: Kog soya, sukker, hakket hvidløg og ingefær op.
Tilsæt Sake, kog ned og pisk saucen, til den får sirupskonsistens.
Si saucen og køl af.