Logo

Kødpølser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg kalvepillekød, ansaltet
2 ¼ kg flæskekød, ansaltet
1 ¾ kg skåret spæk
110 g hvedemel ½ kartoffel-, ½ flormel pr. kg kød, spæk, flæsk
25 g løg pr. kg kød, spæk, flæsk
6 g kødpølse krydderi blanding pr. kg kød, spæk, flæsk
1 g udrørt farve pr. kg kød, spæk, flæsk
skinkelage

Kødpølse krydderi blanding:
60 g stødt hvid peber
30 g koriander
15 g ingefær
15 g muskatnød

Kalve- og flæskekød males igennem 31/2 mm. skiven på wolfen hver for sig, og kalvekødet, hvori løgene er hakket, udrøres med lidt skinkelage, vand, melet, krydderierne og farven, indtil det har en temlig tynd konsistens, det skårne spæk kommes op i hurtighakkeren, og det hele hakkes, indtil spækket har en størelse som store ærter, nu kommes flæskekødet op i massen, og man ælter det hele godt med hænderne og lader derefter hurtighakkeren køre nogle få omgange.

Farsen sprøjtes i skævtarme 60-65 mm., og pølserne saltes i let saltvand 1 døgn.
Koges i 35-45 minutter på 65-67°C.
Afkøles derefter i rindende vand.

En god smag og længere holdbarhed opnås ved efter afkølingen at koldrøge pølserne med et a to fyr.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her