500 - 600 g sildefilet
3-4 løg
1 stk citron
3-4 spsk jomfru olivenolie
1 dl vand
Havsalt og friskkværnet peber
Køb friske eller frosne sildefilet
Silden skylles, klip rygfinnen af.
Fold sildefileterne ud med kød siden opad, drys med lidt salt og friskkværnet peber, samt saft af ½ citron.
Fold silden sammen på tværs.
Løgene pilles og skæres i ringe, der brydes op i ringe.
Et ovnfast fad smøres med olivenolie.
Løgringene lægges i bunden af fadet, sildene lægges ovenpå.
De skrællede citronskiver lægges ned mellem sildene.
Til sidst hældes lidt olivenolie over, drys med havsalt og friskkværnet
peber, hæld lidt vand ved.
Steges i ovnen ved 180-200ºC i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne i
skindet.