Fettuccine al burro
125 g smør
1 dl piskefløde
100 g friskreven parmesanost
vand og salt til kogning af nudlerne
500 g fettuccine
friskreven parmesanost
Rør smørret blødt i en skål og tilsæt piskefløden lidt efter lidt, under
blandingen af smørret og piskefløden tilsættes de 100 g reven parmesan. Sæt derpå skålen til side, til smørret skal blandes i fettuccinen.
For at være sikker på at servere fettuccinen så varm som muligt, kan man sætte en stor serveringsskål eller kasserolle til forvarmning i ovnen ved
100-125ºC.
Bring vand og salt i kog og hæld fettuccinen i, når vandet koger kraftigt, medens man forsigtigt med en trægaffel eller en ske fordeler den i vandet, så den ikke koger sammen.
Så snart pastaen er mør, efter 5-8 minutter, hældes vandet fra
Rør lidt i nudlerne med et par trægafler eller lignende for at være sikker på, at vandet er løbet helt fra.
Hæld nu nudlerne i den varme skål, bland smør-fløde-osteblandingen i, smag til med salt og peber og server fettuccinen med det samme, ledsaget af en skål med reven ost.