(ca. 4 liter)
½ kg jordbær,
½ kg hindbær,
½ kg solbær,
½ kg ribbede ribs,
1 kg udstenede kirsebær,
1 kg udstenede blommer,
2 kg sukker,
½ liter rom eller cognac, mindst 40 %,
1 tsk Atamonpulver eller 2 tsk flydende Atamon.
I en stor krukke lægges et lag sukker. Herpå lægges ½ kg jordbær skiftevis med ¼ kg sukker, derefter hældes rom på, så det står 3 cm over frugten. Krukken stilles køligt. Let pres lægges på, så bærrene ikke stiger til vejrs. Der røres i syltetøjet, indtil sukkeret er helt smeltet, da sukkeret let lægger sig på bunden. Processen gentages hver gang, der nedlægges ny frugt. Når alt sukkeret er opløst efter sidste frugtnedlægning tilsættes Atamon. Let pres lægges på, krukken stilles køligt og skal stå til omkring jul, inden man begynder at spise af den. Syltetøjet smager dejligt i desserter, og som tilbehør til flødeis.