Logo

Lammemørbrad i Marsala-teriaki ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

med lynstegt krydret fennikel og riskager

250 g lammemørbrad
½ dl Marsala (italiensk hedvin)
½ dl Teriyaki (japansk marinade)
Smør til stegning
1 dl lammebouillon

Lynstegt krydret fennikel:
25 g smør
¼ dl marsala
1 rød chili
300 g fenikkel
Olie
0,1 g safran

Riskager:
1 ½ dl basmati ris
3 dl vand
¼ dl hakkede soltørrede tomater
¼ dl hakket frisk basilikum
¼ dl pinjekerner
1 æggeblomme
¼ dl hvedemel
olie

Mariner lammekøllemørbraden i marsala og teriyaki i mindst 1 time
i køleskab.
Skyl basmatirisene godt og kog dem som anvist på emballagen.
Rør de kogte ris sammen med soltørrede tomater, basilikum, pinjekerner, æggeblomme og hvedemel.
Krydr med salt og peber og lad det trække i ca. 30 minutter.
Form risene til 6-8 små kager, og steg dem 4 minutter på hver side ved middelvarme. Hold kagerne varme.
Damp rosinerne i marsala.
Lynsteg fintsnittet chili uden kerner, fintsnittet fennikel og safran ca. 3 minutter.
Kom rosinerne ved og krydr med salt.
Hæld marinaden fra kødet, gem den til senere og dup kødet tørt.
Brun det 1 minut og steg det ca. 5 minutter ved middelvarme i smør.
Lad kødet hvile tildækket 5 minutter, og kog imens panden af med marinaden samt lammebouillon.
Kog skyen kraftigt ind og smag til med salt og peber.
Server skyen til kødet sammen med lynstegt fennikel og riskager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her